Conclusie: de serre in de Gentse plantentuin is een originele locatie voor een pop-up bar!

 

 

 

Zomer in de winter? Dat is zomaar mogelijk! De tweedaagse Pop-up bar “BAR VIDA – wintereditie”, een initiatief van laatstejaarsstudenten, koos een unieke locatie! En dit voor fundraising voor het Argentijns project, La Casita, met aandacht voor kansarme kinderen en jongeren uit de buitenwijken van Buenos Aires.

Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december werd de broeierige serre in de plantentuin in Gent omgeven door een wit sneeuwlandschap. Een heel romantisch beeld! Al kwam de sneeuw ook wat roet in het eten gooien op de eerste dag. Welk eten? Inderdaad, de food truck ‘Nou Mil’ was erg verrast door de eerste sneeuw die in Gent viel en zat vast onderweg naar de plantentuin. Maar dat kan je de food truck niet kwalijk nemen. Iedereen was tenslotte verrast door de plotse sneeuwval in het Gentse. Zo heb ik dan mijn eerste bestelling bij Domino’s pizza gelanceerd, mede onder lichte groepsdruk. Waarschijnlijk zal dat voor mij bij deze pizzazaak ook de laatste bestelling geweest zijn. Niet omdat het slecht was. Maar als je honger hebt, smaakt wel alles.

Little Green Stories, de bijzondere plantenzaak Van Nele Ghyselen, gelegen in de Sint-Jacobsnieuwstraat in Gent, had een klein stukje van haar ‘Little Green Stories’ meegebracht naar de serre. Op uitnodiging van Nele zou ik studenten motiveren om creatief aan de slag te gaan voor het mooiste beeld met hun geliefde plant. Dit voor de meeste likes op de facebookpagina van Little Green Stories, om dan uiteindelijk de grootste plant, de Monstera, te winnen. Big story! Zie foto’s :-).

Ik heb gemerkt dat sommige studenten niet graag op de foto staan. Zelfs niet om iets te winnen. Toch was dat een minderheid. Enkelen, die wat weigerachtig waren, kwamen na wat cocktails helemaal uit zichzelf voor de camera staan. Dat maakte het voor mij en mijn overtuigingskracht wat gemakkelijker. Mijn foto’s waren wat minder scherp op het einde van de avond en de omkadering kon soms beter zag ik later. Maar consumeren is ook belangrijk in een pop-up bar. Daarenboven geven zomerse beats aanleiding tot roséwijntjes plus Nele en ik hielden graag de zomer nog wat dichter bij ons. De tweede dag gaven de Zuiders getinte kroketjes, zoals het bordje ‘trio Espagna’ van food truck ‘Nou Mil’, nog een extra zomerdimensie. Chorizo, octopus en feta gehuld in een knapperige lichte korst, dat smaakt naar zon en zomer. Eveneens was de opkomst beter en was het dus nog wat warmer in de serre.

Ik heb ook gemerkt dat ik nog vrij goed meekan met de studenten in de vorm van dansen en plezier maken. Geen onbelangrijke observatie op je veertigste. Het sympathieke aanbod van hen om mee te gaan naar de Overpoort achteraf heb ik met weinig moeite kunnen afslaan. Dat vond ik een brug te ver.

Jana Boulanger, Phebe De Cubber en Diego De Feyter, de 3 studenten die dit mooi project georganiseerd hebben, zijn voor mij alvast glansrijk geslaagd. Zij verdienen zelfs extra punten. Ik vond het een uniek concept op een unieke locatie, met volle overgave voor het goede doel. Wij hopen althans met hen op een broeierige BAR VIDA – zomereditie!

 

Auteur: bruisendgent

living in and writing about Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: