Boeklief

 

Sinds half januari 2018 is Gent een antiquariaat & tweedehandsboekwinkel rijker, genaamd BOEKLIEF.

Soms wordt een gezonde nieuwsgierigheid beloond. Met mijn ondertussen goed ontwikkelde neus voor nieuwe zaken, belandde ik op een gewone middag in de recent geopende winkel BOEKLIEF in de stationsbuurt. Het gebeurde allemaal heel snel. Ik kon nog net het beeld redden door mijn zakje van de plaatselijke Carrefour vliegensvlug te lossen uit mijn hand. Zo werd ik in een mum van tijd gebombardeerd tot figurante op het visitekaartje van BOEKLIEF.

Hoe dat kwam? De hartelijkheid van eigenaar Arnold Eloy zal er zeker toe hebben bijgedragen. Gelachen hebben we zeker ook, samen met zijn fotograaf Thierry Bonnaffé. Dat herinner ik mij. Of de imposante set met 11 werken van Freud hier iets mee te maken heeft? Dat denk ik niet. Maar mijn oog viel er wel meteen op bij het binnenkomen in de winkel.

Arnold heeft tal van boeken verzameld die voor liefhebbers een enorme meerwaarde kunnen betekenen omdat ze erg moeilijk te vinden zijn. Daarom mag BOEKLIEF zeker een antiquariaat genoemd worden. Door overname van een belangrijk boekenfonds is dat gamma erg ruim. BOEKLIEF biedt dus zowel antiquarische als ‘tweedehandsboeken’ (dikwijls als nieuw want ongebruikt). De thema’s die aan bod komen staan mooi op een lijst in de etalage: van astrologie, filosofie, fotografie en gezondheid tot spiritualiteit, voeding en wetenschappen. 

De wijsheid zit niet enkel in de boeken in zijn winkel, maar het brein van Arnold kan je ook vergelijken met een filosofisch boek. En er is nog meer! Zelf is hij vegetariër en heeft hij een holistische visie op de mens en zijn voeding. Hij schreef een mooie tekst over de innerlijke verandering waaraan wij als mens continu onderhevig zijn. Hierover uitwijden kan vanaf nu op een centrale plaats nl. de Koning Albertlaan 60 in Gent, al kan dat ook nog altijd op de zondagse boekenmarkt aan de Ajuinlei of in de Sint-Niklaaskerk ieder tweede weekend van de maand. Maar BOEKLIEF is vanaf nu een vast trefpunt om met Arnold te praten over het leven in het algemeen of je eigen leven in het bijzonder, evenals een vast trefpunt om zijn brede verzameling van boeken te vinden en te kopen natuurlijk.

Als ex-bibliothecaris en uitgever van Mens & Cultuur kan hij je zeker wegwijs maken in zijn ruim aanbod. Een mooie troef zijn de mooie film affiches die hij verkoopt bijv. deze van de film “Lonesome cowboys” van Andy Warhol of de originele poster van  “Beach party”,  een oude film over de surfcultuur van de jaren 60. Super voor de verzamelaars en liefhebbers.

BOEKLIEF is een aanrader voor alle mensen die van speciale boeken houden. Wie weet vind jij er dat bijzondere, buitengewone en unieke exemplaar wel dat nergens anders te vinden is. Nu enkel nog zorgen dat niemand anders ermee weg is!

http://www.boeklief.be

 

 

 

 

Auteur: bruisendgent

living in and writing about Gent

Eén gedachte over “Boeklief”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: