EAT LOVE PIC-NIC: 80 dagen genieten in een sfeervol historish kader

Nog tot en met 17 september 2017, in de binnentuin van Hotel d’Hane Steenhuyse,  kan je genieten van een sfeervol historisch kader en aardbei spritz in openlucht. Dit dankzij het tijdelijk zijproject van de Gentse horecazaken EAT LOVE PIZZA & EAT LOVE LASAGNA.

De binnentuin schept een sfeervol kader mede omdat de muziek je in de juiste sfeer kan brengen. Uiteraard enkel wanneer je je hiervoor openstelt. Dit kan je alvast ervaren op Spotify als je zoekt op Valentina Gatti en voor de lijst ‘Dreamin’ kiest. De naam van de playlist ‘Dreamin’ is zeker niet misplaatst. Dromen past in dit kader.

Dit voelt niet enkel als een historische plaats maar dit is het ook. Hotel d’Hane Steenhuyse is een 18e-eeuws stadspaleis dat zich als een parel verborgen houdt in de drukke Veldstraat. Soms loont het de moeite toch even af te wijken van de normale shopping route. Als je in de ligzetels in de binnentuin neerploft, kan je heerlijk genieten van een prachtige classicistische achtergevel. De voorgevel die uitgeeft op de Veldstraat siert zich met barok- en rococo-elementen. Maar wie is dit nu al opgevallen als zij op zoek is naar schoenen of een handtas?

Wie graag een lunch laat leveren, kan dit doen via de maaltijddienst Deliveroo. Dit maakt het geheel nog gezelliger. Als je aan yoga wil doen, moet je wel vroeg opstaan. In de tuin kan je van 7u30 tot 8u30 een matje spreiden en je laten meeslepen door een ontspannen sfeer en één worden met de oase van rust. De winkels zijn dan toch nog niet open en het is beter eerst een ZEN-ervaring op te doen vooraleer je je op kosten jaagt.

Geboeid door fotografie? Geen probleem! Er is op dat vlak nog meer te ontdekken! In het prachtige gebouw vindt nl. de fototentoonstelling plaats ’80 days of summer’ met als thema ‘Roots & Roads’. Dit is alvast één van de 6 unieke settings in de historische huizen van de Gentse binnenstad waarin deze tentoonstelling 80 dagen te bewonderen is.

Als je heel veel geluk hebt, en de shuffle playlist ‘Eddie Vedder’ met ‘Guaranteed’ er uit haalt, is het genieten met een biologische slowjuice of Gents biertje nog beter. Dan kan je je perfect voorstellen dat de Franse koning Lodewijk XVIII hier verbleven heeft in 1815. Ik had er alleszins geen problemen mee dit voor mij te zien. Dromen brengen je overal, ook in het verleden.

Been there and enjoyed

Marion de Condé

 

Auteur: bruisendgent

living in and writing about Gent

Eén gedachte over “EAT LOVE PIC-NIC: 80 dagen genieten in een sfeervol historish kader”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: